Projektit

Office

HSH Rescue Center

Home Street Home ry:n pääprojekti on perustaa oma pelastus- ja lastenkoti Kwalen kunnan alueelle. Koti tulee kattamaan 50 pysyvän lapsen tarpeet ja pelastuskoti – toiminnan, jonka myötä voimme tukea ja pelastaa satoja lapsia, jotka kaipaavat lyhytaikaisen sijoituksen.

Avasimme huhtikuussa 2016 Rescue- toimiston Ukundaan, jonka myötä pystyimme aloittamaan pelastustoiminnan, vaikka koti ei olekaan vielä valmis. Olemme pelastaneet jo useita apua tarvitsevia tyttöjä, jotka ovat kohdanneet väkivaltaa, hyväksikäyttöä tai muita kriittisiä vaikeuksia. Muutamien tyttöjen tukemista ja seurantaa olemme jatkaneet HSH Home Base Care ohjelmassa.

Tarkoituksemme on saada Rescue Center valmiiksi vuoden 2017 aikana.

(Täysikokoinen kuva klikkaamalla)

 

HSH Feeding Program

Home Street Home ry:n ansiosta Makongenin kylän peruskoulussa yli 200 3-6vuotiasta lasta saa aamupalaksi puuroa. Puuron ansiosta lapset jaksavat keskittyä ja kuunnella oppitunneilla huomattavasti paremmin kuin aikaisemmin, eivätkä pitkät koulumatkat väsytä heitä enää niin paljon.

 

 

HSH Fresh water project

Makongenin kylän peruskoulussa oli aiemmin ainoastaan suolainen kaivo ja lapset joivat päivittäin suolaista vettä. HSH vesiprojektin myötä toimme 700 oppilaalle puhtaan veden, vetämällä sen putkien avulla lähimmästä puhtaasta kaivosta. Tulevaisuudessa aiomme toteuttaa projektin myös lähikylissä.

 

HSH School maintenance program

Kunnostamme vapaaehtoisvoimin Makongenin kylän peruskoulua. Kunnostukseen kuuluu sekä maalaus, että kunnossapitotöitä. Kaikki rakennukset maalataan sisä- ja ulkopuolelta, sekä liitutaulut ja koulun seinillä olevat opettavaiset maalaukset uusitaan täysin. Rakennamme koululle myös uusia pulpetteja ja penkkejä.

 

HSH Home Base Care

Joskus lapset eivät tarvitse huostaanottoa tai pysyvää muutosta elämään, joskus pieni tuki kotiin riittää. HSH Home Base Care keskittyy tukemaan tyttöjä, jotka kaipaavat tukea peruselämän tarpeisiin. Tyttöjen tapaukset ovat yksilöllisiä, joten apukin on joka kerta erilaista. Joskus kertaluontoista, joskus jatkuvaa.

 

 

HSH Haki Kit

Yhteistyössä poliisin ja ministeriön lasten palvelujen toimiston kanssa toteutamme HSH Haki Kit – ohjelmaa, jonka tarkoituksena on tukea tyttöjen oikeuksia väkivalta- ja hyväksikäyttötapauksissa. Tarjoamme uhreille mm. P3 testin, joka vaaditaan rikosilmoitusta tehdessä.

 

HSH Baby Shower

Järjestämme Kwalen alueella satunnaisia Baby Shower- tapahtumia odottavien ja vastasynnyttäneiden äitien kunniaksi. Tapahtumissa äideille jaetaan tarpeellisia tarvikkeita kuten vauvan vaatteita, tuttipulloja, kestovaippoja ja leluja. Jaettavat tarvikkeet olemme saaneet suomessa lahjoituksina.

Edellinen Baby Shower järjestettiin 6.1.2017 ja paikalle saapui 37 äitiä.

 

HSH Gardening

Vapaaehtoisemme raivasivat Makongenin peruskoululle kasvimaan. Kasvatamme maalla vihanneksia ja hyötykasveja lapsille ja perheille. Tarkoitus on myös kasvattaa nopea kasvuisten puiden taimia, joita voimme istuttaa ympäri kylää.

 

HSH Connecting

Projektin tarkoituksena on yhdistää ihmiset ääriolosuhteissa. Kierrämme Kwalen köyhimpiä alueita ja jaamme yrittäjille puhelimia. Puhelin voi mullistaa paikallisen yrittäjän ja samalla koko perheen elämän.

Lisäksi HSH Connecting -ohjelma jakaa älypuhelimia puhelimettomille korkeakouluopiskelijoille ja nuorille, joilla on haaveissa aloittaa korkean asteen opinnot, mutta riittävää laitteistoa ei löydy.

 

HSH Trust

Home Street Home ry:n kummijärjestelmä, jonka avulla etsimme Suomesta tukijoita lapsille ja nuorille jotka tarvitsevat tukea elämässään. Jokaista lasta autetaan henkilökohtaisten tarpeiden ja vaatimusten mukaisesti, joten toiminta ei ole kaavamaista.

 

HSH Poultry Project

Rakennamme vapaaehtoisvoimin Makongenin kylässä luomukanalaa. Kanalaan tulee mahtumaan jopa 50 kanaa, joiden muninnan kautta saamme pientä tuloa HSH:lle Kenian päässä myymällä kananmunia mm hotelleihin. Lisäksi meillä on mahdollisuus jakaa munia esimerkiksi kylän lapsiperheille.

 

HSH Girls Class

Tyttöjen tunti kiertää syrjäkylien kouluissa opettamassa ja valistamassa seksuaaliterveydestä, hygieniasta ja kuukautisista, sekä kondomien ja terveyssiteiden käytöstä. Opetuksemme tapahtuu oppilaita aktivoiden tietoiskujen, kysymysten ja havainnollistavan materiaalin kautta. Lisäksi ohjelmaan kuuluu hauskoja pelejä ja leikkejä.