Yhdistys

Home Street Home ry on lokakuussa 2014 perustettu ja rekisteröity voittoa tavoittelematon järjestö. Toimimme lasten hyvinvoinnin ja oikeuksien puolesta Keniassa. Päätavoitteemme on perustaa oma Rescue Center ja lastenkoti Kwalen kunnan alueelle.

Kaiken takana on silloin 19-vuotiaan Violan vapaaehtoismatka Keniaan. Vapaaehtoismatkan aikana Viola työskenteli slummilastenkodissa ja fyysisesti vammaistenlasten lastenkodissa, sekä työleirillä, jossa vapaaehtoisjoukko istutti yhdessä yli 900 puuta pieneen kylään. Matka vaikutti häneen niin vahvasti, että nuoresta iästä huolimatta hän päätti tehdä jotain odottamatonta ja perusti Home Street Home ry:n. Perustamisvaiheessa ainoa ajatus oli rakentaa uusi lastenkoti. Myöhemmin HSH muokkaantui ja kasvoi muihinkin projekteihin, mutta pääajatus on yhä sama.

”Mikään projekti ei valmistu itsestään. Yksikään lastenkoti ei nouse Afrikkaan sormia napauttamalla. Se vaatii työtä, organisointia, aikaa ja lisää työtä. Se vaatii paperimyrskyjä ja unettomia öitä, miettiessä seuraavaa askelta. Se vaatii hermostumisia ja onnen kyyneliä onnistumisista. Ja ennen kaikkea, se vaatii intohimoa ylittää itsensä maha kipeänä ties kuinka monta kertaa.

Mutta olisiko se edes niin jännittävää, kutkuttavaa ja huikeaa jos se ei vaatisi kaikkea tätä? ”

– Viola Wallenius (2015)

Vuonna 2015 Home Street Home rekisteröitiin viralliseksi järjestöksi myös Keniassa, jonka jälkeen toiminta aloitettiin myös siellä. Kenian päässä HSH:lla on 3henkinen paikallisista koostuva hallitus. Kaikki päätökset teemme yhdessä ja niin, että ne vastaavat kaikkien ajatusmaailmaa.

HSH Fresh Water Project