Home Street Home

Our team
SORRY! This page is currently available only in Finnish.
DonateHSH Shop

Salim – Hyvää täydellä sydämellä

Salimin työtehtävät vaihtelevat joka päivä. Hän käy vierailuilla autettavien lasten kodeissa ja kouluilla, hän tapaa uusia lapsia/nuoria ja selvittää ongelmia ja niihin ratkaisuja.

Hän työstää suunnitelmia, projektiraportteja, budjetteja ja kirjanpitoa. Hän hakee vapaaehtoisia lentokentältä, vetää orientaatiot ja suunnittelee vapaaehtoisten viikko ohjelmat. Hän hoitaa projektien ostokset ja rientää apuun aina hätätilanteissa.

Salimilla on yksi ottotytär. Hän pelasti tytön lapsiorjuudelta viisi vuotta sitten. Hän ryhtyi tytön huoltajaksi ja on siitä asti pitänyt hänestä huolta ja maksanut tämän koulunkäynnin.

Salim on yksi Home Street Home:n perustajista ja ollut mukana aivan alusta asti. Salim on vastuussa projektien pyörittämisestä ja hallinnoinnista Kenian päässä.

Salimilla on taustallaan vahva kokemus projekteista ja ihmisten kanssa työskentelystä. Hän on toiminut aikaisemmin mm. paikallisena vapaaehtoisena projekteissa, opettajana peruskoulussa ja hallinnoinnut yhteisöpohjaista kehitysprojektia.

Home Street Home:a perustettaessa Salim oli heti mukana ja motivoitunut meidän päämäärien suhteen. Hän on ollut alusta asti korvaamaton osa tiimiä.

Meidän muut HSH tiimiläiset kuvaavat Salimia näin:
“Salim uskoo ihmisyyteen ja tasa-arvoon. Hän on hyvä johtamaan ja huolehtimaan asioiden sujuvuudesta. Hän on kohtelias, kiltti, hyvä kuuntelija ja uskomaton multitaskaaja. – Ja aina lasten puolella”.

Lucas – Työtehtävien multitalentti

Lucas on vastuussa vapaaehtoisten työtehtävistä ja siitä, että työnteko on sujuvaa ja turvallista. Hän on multitalentti ja hoitaa homman kuin homman huolellisesti ja pikkutarkasti. Hän aloittaa aamut usein kasvimaan kastelulla ja jatkaa siitä milloin mihinkin hommaan. Hän maalaa, rakentaa, istuttaa, huoltaa vesipistettä, kantaa tarvikkeita ja ohjaa vapaaehtoisia työnteossa.

Hänen vastuu alueensa on myös pitää huolta HSH:n työkalu varastosta ja siitä, että tavarat palautuvat paikoilleen. Hän myös huoltaa työkalut ja pitää kirjaa, mikäli jotain puuttuu tai tarvitaan lisää. Hän on myös erityisen näppärä korjaamaan rikkoutuneita työkaluja ja tarvikkeita.

Lucas asuu Makongenissa perheensä kanssa. Perheeseen kuuluu vaimon lisäksi kolme lasta: 5vuotias Obama, 2,5vuotias Mischi ja 7kk Mika vauva, joka sai muuten nimensä meidän vapaaehtoisena toimineen suomalaisen Mikan mukaan.

Muut HSH tiimiläiset kuvaavat Lucasta mm. näillä sanoilla: “Lucas on kiltti ja aina valmis auttamaan. Hän on kova tekemään töitä ja pitää huolta vapaaehtoisista ja muista paikalla olioista. Hän on kohtelias ja kunnioittaa muiden mielipiteitä”.

Mwanasiti – Mama porridge!

Mwanasiti on ollut mukana meidän ensimmäisestä projektista lähtien. Tammikuussa 2016 aloitimme HSH Feeding Programin ja Mwanasiti ryhtyi meidän puuronkeittäjäksi. Hänen tehtävänsä puuronkeittäjänä on kehittynyt alkuajoista aikalailla. Ihan alussa hänen päivänsä alkoi polttopuiden hakemisella ja veden kantamisella. Vesi piti kantaa lähes kilometrin päästä — eikä muuten ihan yksi kanisteri riittänyt!

Nykyään oppilaat tuovat yhden polttopuun joka viikko. Tämä riittää meidän Feeding Programin pyörittämiseen. Myös vedenkantaminen on muuttunut alkuajoista. Meidän vesipisteen ansiosta vettä ei tarvitse kantaa kuin muutaman metrin verran. Nykyään meillä on myös melkein jatkuvasti vapaaehtoisia apuna keittämässä ja jakamassa puuroa, sekä hoitamassa tiskejä.

Alkuaikojen jälkeen myös puuronkeitto piste on vaihdellut. Aloitimme kevyessä katoksessa, jonka myrsky vei mennessään. Siirryimme jykevämpään ja lopulta sisätilaan, josta kuitenkin siirryimme takaisin perinteiseen ulkokatokseen savuongelmien vuoksi. Viimeisin katos otettiin käyttöön muutama kuukausi sitten. Mwanasitin vastuualue on pitää huolta, että puuroa on tarjolla jokaisena koulupäivänä. Hän raportoi tarvikkeiden määristä ja pitää huolta, että kaikkea on riittävästi.

Mwanasiti on kahden lapsen äiti. Esikoispoika Saidi on 4 vuotta ja vain kaksi viikkoa sitten syntyi vauva Viola. Raskauden ja vauvan syntymän vuoksi Mwanasiti nauttii nyt äitiyden iloista ja palaa puuron keittoon, kun tilanne sen sallii. Ihanaa Mamma-lomaa meidän Mama Porridge!

Muut HSH tiimiläiset kuvaavat Mwanasitia näin:
“Hän on äänekäs ja kova puhumaan. Hän hymyilee aina leveästi ja pitää aikatauluista kiinni. Hän on paitsi hyvä kokki, hän taitaa myös hiusten letityksen. Hän on ymmärtäväinen ja aina iloinen”

Mohammed – Hymyilevä jalkapalloilija

Mohammed, tai ystävien kesken Modi, on yksi meidän paikallisista vapaaehtoisista. Paikalliset vapaaehtoiset duunaavat milloin mitäkin omien opiskeluiden tai töiden lomassa. Modi auttaa mielellään esimerkiksi maalaus-, rakennus- ja raivausprojekteissa. Hän ottaa myös usein vastuuta vapaaehtoisporukoiden töistä ja niiden valvomisesta.

Modi opiskelee tällä hetkellä lukiossa ja on loppukokeita vaille valmis. Hän on myös Makongenin Youth Bunge Group -ryhmän puheenjohtaja. 50 nuoren porukka pyörittää monia yhteisölähtöisiä projekteja Makongenin kylässä.

Modi harrastaa jalkapallon pelaamista ja järjestää mielellään porukalle myös yhteistä vapaa-ajan tekemistä.

Muut HSH tiimiläiset kuvaavat Modia näin:
“Meidän Modi hymyilee aina. Hän rakastaa lapsia ja on aina iloinen ja positiivinen. Hän on aina valmis kaikkeen ja on tarkka aikataulujen suhteen”.

Martha – Cool young lady

Martha pitää huolta meidän toimistosta. Hän avaa toimiston joka aamu klo 8:30 ja sulkee klo 16. Viitenä päivänä viikossa. Hän sopii tapaamisia ja hoitaa paperitöitä.

Toimistolla käy paljon ihmisiä ja lapsia ihmettelemässä ja kyselemässä mitä HSH tekee. Osa tulee pyytämään apua itselleen, lapselleen tai sukulaislapselleen tai tulee raportoimaan väärinkäytöksestä tai rikoksesta. Hän kertoo toimistoon tulleille ihmisille HSH:n toiminnasta ja käsittelee pyynnöt. Hän ohjaa tarvittaessa ihmiset oikeaan paikkaan, mikäli meiltä ei löydy sopivaa projektia heidän auttamisekseen.

Uudet HSH tapaukset Martha kirjaa ylös ja laittaa uuden tapauksen yhteystiedot ja yksityiskohdat tekstiviestillä Salimille, jonka jälkeen Salim voi ottaa tapauksen työnalle kentällä.

Martha jäi jo nuorena orvoksi, joten hänellä on henkilökohtainen kokemus siitä, kuinka huonoksi yksittäisen lapsen tilanne voi mennä, jos kukaan ei auta tai kuuntele. Hän tahtoo omalla toiminnallaan taata, ettei yksikään lapsi kokisi samaa.

Marthalla on vuoden ja 4kk ikäinen tytär. Hän on yksinhuoltaja.

Muut HSH Tiimiläiset kuvaavat Marthaa mm. näillä sanoilla: “Martha on -cool young lady-, joka kunnioittaa muita ja on sitoutunut HSH:n tavoitteisiin ja arvomaailmaan. Hän on tarkka ja tunnollinen työssään ja aina valmis oppimaan uutta”.

Aisha- Pitää huolta lapsista

Aisha on HSH:n tiimin tuorein jäsen. Aisha astui kuvaan, kun Mwanasitin raskaus eteni siihen pisteeseen, että hänen oli aika jäädä mamma-lomalle puuronkeitosta.

Aisha vastaa siis tällä hetkellä HSH Feeding Programista ja siitä, että lapset saavat jokaisena koulupäivänä puuroa. Aishalle on ollut tärkeää kehittää systeemiä ja erityisesti pitää aikataulusta kiinni. Hän on tarkka ja motivoitunut työssään.

Aishalla ja tämän aviomiehellä on kaksi lasta: 5-vuotias poika ja 3-vuotias tytär. Perhe asuu Makongenissa.

Muut HSH tiimiläiset kuvaavat Aishaa näin: “Aisha on kohtelias ja hymyilee aina. Hän osaa kuunnella ja hän on loistava lasten kanssa. Hän osaa letittää hiuksia kauniisti ja leipoa taivaallisia donitseja. Aisha on hyvä äiti lapsilleen ja omistautunut tiimiläinen HSH:lle”.

Important message

Send it to us

NOTE! We have received your message when you see the text on the screen after it has been sent:
“Thanks for the message! We will get back to you as soon as possible.

8 + 1 =

Find Us

Please feel free to contact us

Home street home ry / Kenya

HSH Rescue Office
Next to the main road, Kona ya chief
Ukunda
Viola Wallenius
+254 798 068 223

Salim Abdalla 
+254 701 665718

 

Home street home ry / Finland

Home Street Home ry
Koivutie 18
42300 Jämsänkoski
homestreethome@outlook.com
Viola Wallenius
+358 400 857 305

 

© Home Street Home ry 2018

Designed by Artio