YHTEISTYÖSSÄ

Kalevala Training Center

 

Olemme Kalevala Korun rahoituksella rakentaneet ja perustaneet Makongenin kylään koulutuskeskuksen tytöille ja nuorille naisille. Kalevala Training Centerin myötä, pystymme kouluttamaan heikommassa asemassa olevia tyttöjä ja nuoria naisia.

 

KalevalaSomessa

Kalevala ja Home Street Home

Syyskuussa 2020 Kalevala Koru lanseerasi uuden brändinsä, jonka myötä yritys palasi vahvemmin juurilleen. Naisten tukeminen ja voimaannuttaminen ovat aina olleet Kalevala Korulla keskiössä. Yrityksen alku ja syy olla olemassa, juontavat juurensa naisten ja lasten tukemisesta ja hyväntekeväisyysajatuksesta. Yrityksen perustaja Elsa Heporauta ja joukko yhteiskunnallisesti aktiivisia naisia, halusivat korujen myynnin avulla pystyttää patsaan kalevalaiselle naiselle 1930-luvulla. Kerätyillä varoilla päätettiin kuitenkin auttaa sodan hädänalaisia. Erityisesti naisia ja lapsia.

 

Kalevala Koru etsi yhteistyökumppania ja hyväntekemisen kohdetta, jossa mahdollisimman suuri osa avustuksesta menisi suoraan kohteeseen. Tärkeää oli myös, että avustuksen vaikutus on mahdollisimman suuri ja että sitä voidaan mitata. Nämä kaikki täyttyivät Home Street Home:n ja Kalevala Training Center -hankkeen kohdalla. Tiedolla ja taidolla, voimme yhdessä muuttaa maailmaa.

 

Kalevala Training Center

Kevään ja kesän 2020 aikana olemme Kalevala Korun rahoituksella rakentaneet ja perustaneet koulutuskeskuksen tytöille ja nuorille naisille. Kalevala Koru vastaa projektin rahoituksesta ja Home Street Home hoitaa projektin operatiivisen puolen. Kalevala Training Centerin myötä, pystymme kouluttamaan heikommassa asemassa olevia tyttöjä ja nuoria naisia. Kurssit on suunnattu 16-25 vuotiaille kouluttamattomille tytöille.

 

Tytöt ovat edelleen heikommassa asemassa poikiin nähden. Tyttöjen koulutusta uhkaavat niin köyhyys, perheiden asenteet kuin kriisitilanteetkin. Tyttöihin kohdistuvat hyväksikäyttötapaukset, teiniraskaudet, pakkoavioliitot ja ihmiskauppatapaukset ovat edelleen yleisiä. Lisäksi perheiden arjessa, tytöille asetetaan enemmän vastuuta kodinhoidon, ruuanlaiton ja lapsista huolehtimisen suhteen, samalla kun pojat pystyvät keskittymään opintoihinsa. Iltaisin tytöt laittavat ruokaa, tiskaavat ja pesevät pyykkiä, joten kotitehtäviin käytettävissä oleva aika pienenee. Tämä johtaa tytön koulumenestyksen heikkenemiseen ja jopa putoamiseen pois koulusta. 

Koulutusalat

Kalevala Training Centerin koulutusalat ovat osa Kenian valtion koulutusjärjestelmää. Kurssien päätteeksi opiskelijat suorittavat kansallisen päättökokeen, jonka jälkeen he saavat virallisen todistuksen osaamisestaan. Tarjoamme kolmea erilaista kurssia: tietotekniikan-, kampaamoalan ja ompelijan koulutuksen. Opiskelijat oppivat kurssien aikana alojen perusteet teoriassa ja käytännössä. Opintojen aikana osaamista arvioidaan ja testataan, jotta voimme olla varmoja, että kaikki opiskelijat pysyvät mukana opetuksessa. Opettajina toimivat kuusi paikallista palkattua opettajaa.

 

Teorian ja käytännön taitojen lisäksi opetuksen aikana keskitytään yrittäjälähtöisyyteen ja johtajuuden teemoihin. Haluamme kannustaa opiskelijoita yrittäjyyteen ja valmentaa heitä kohti tulevaisuutta. Motivaatioharjoitusten, johtamisen oppituntien ja yrittäjyysteemojen läpikäymisen kautta, pyrimme varmistamaan, että opiskelijoille jää käteen monipuolisia työkaluja tulevaisuutta varten.

Rakennustyöt ja oppimaterialit

Kalevala Training Center rakennettiin yhdessä paikallisten osaajien ja kädentaitajien kanssa. Työllistimme rakennus- ja kalustusvaiheen aikana yli 90 paikallista työtöntä nuorta, rakennusmiestä, puuseppää ja artesaania. Kaikki työvaiheet toteutettiin paikallisia materiaaleja ja työmenetelmiä käyttäen. Kaikki materiaalit valittiin niin, että ne kestävät aikaa ja kulutusta. Lattia laatoitettiin ja ovet ja ikkunan karmit, sekä huonekalut tehtiin käsityönä kovapuusta.

 

Opetusvälineiksi valittiin laadukkaat ja modernit työvälineet, joiden avulla nykyaikainen oppiminen on mahdollista. Tietokoneluokan kannettavat tietokoneet varustettiin uusimmilla ohjelmistoilla ja ompelukoneluokkaan hankittiin manuaalisten Singerien lisäksi monikäyttöisiä sähköisiä ompelukoneita. Kaikki laitteet, materiaalit ja välineet hankittiin paikallisten toimittajien kautta.

 

 

Tärkeä viesti

Lähetä se meille

HUOM! Olemme vastaanottaneet viestisi, kun näet ruudulla lähettämisen jälkeen tekstin:
"Kiitos viestistä! Otamme yhteyttä mahdollisimman pian.

Löydä meidät

Ota rohkeasti yhteyttä

Home street home ry / Kenya

HSH Rescue Office
Next to the main road, Kona ya chief
Ukunda
Salim Abdalla / +254 701 665718

 

Home street home ry / Finland

Home Street Home ry
Koivutie 18
42300 Jämsänkoski
homestreethome@outlook.com
Viola Wallenius/ +358 400 857305

 

© Home Street Home ry 2018

Designed by Artio