JÄRJESTÖ

HOME STREET HOME

Home Street Home on Suomessa (2014), Keniassa (2015) ja Sveitsissä (2020) rekisteröity voittoa tavoittelematon järjestö. Home Street Home pyörittää projektitoimintaa lasten ja nuorten koulutuksen, hyvinvoinnin ja terveyden aloilla Keniassa, Kwalen piirikunnan alueella. Home Street Homen toimintakeskus sijaitsee pienessä Makongenin kylässä, Kenian rannikolla.

 

ARVOMME

VÄLITTÄMINEN

KUNNIOITUS

REHELLISYYS

MONI-MUOTOISUUS

PAIKALLIS-LÄHTÖISYYS

Toiminnallamme pyrimme tukemaan yhteisön kehitystä, poistamaan köyhyyttä ja nälkää, kehittämään koulutusta ja terveyspalveluita sekä edistämään tyttöjen ja naisten aseman parantamista. Lue lisää toiminnallemme keskeisimmistä kestävän kehityksen tavoitteista alla olevasta linkistä.

MITÄ OLEMME SAANEET AIKAAN

28 339

NÄIN MONI ON SAANUT APUA KAUTTAMME

311 200

JAETTUA PUUROKUPILLISTA

538

SPONSOROITUA KOULUVUOTTA

398

KALEVALA TRAINING CENTERISTÄ VALMISTUNUTTA

530

JAETTUA ÄITIYSPAKKAUSTA

10 532

HOIDETTUA POTILASTA 2021-2023

TOIMINTAMME SUOMESSA

Vapaaehtoistoimintamme Suomessa keskittyy tiedon jakamiseen sekä varainkeruuseen erilaisten tapahtumien ja tempausten muodossa. Vapaaehtoisemme Suomessa avustavat erilaisissa tapahtumissa, myyvät kurssikeskuksellamme valmistettuja käsitöitä, jakavat tietoa toiminnastamme, järjestävät tavarakeräyksiä sekä tekevät erilaisia etänä suoritettavia tehtäviä, kuten raporttien laadintaa ja käännöstöitä. 

Olisiko sinulla jakaa aikaa tai osaamistasi Suomessa? Aikaisempaa kokemusta ei tarvita, vaan motivoitunut asenne ratkaisee! 

Ole yhteydessä, niin kerromme Suomen vapaaehtoistoiminnastamme lisää: 

homestreethome@outlook.com 

HOME STREET HOME SVEITSI

”Yhteytemme Keniaan alkoi vuonna 2013, kun Sandro Specker tapasi Salim Mwariman ollessaan vapaaehtoisena Makongenissa. Kun Sandro vieraili pitkäaikaisen ystävänsä Salimin luona uudelleen vuoden 2020 alussa, hän oli vaikuttunut HSH:sta, joka oli sittemmin perustettu.” 

Sandro ja hänen vaimonsa Sarah päättivät tukea HSH:ta ja perustivat maaliskuussa 2020 HomeStreetHome Switzerland -järjestön. Siitä lähtien yhdistys on etsinyt sponsoreita ja vapaaehtoisia Sveitsissä. Sen lisäksi, että Sandro ja Sarah tukevat tiimiä kuukausittaisissa HSH:n hallituksen kokouksissa, sekä yrittävät auttaa paikan päällä Makongenissa niin usein kuin mahdollista. 

YHTEISÖKEHITTÄMISTÄ YHTEISKEHITTÄMISEN VOIMIN

Toimintamme yksi merkittävimmistä vahvuuksista on paikallislähtöisyys ja se, että olemme osa yhteisöä. Kaikki järjestömme toimintaa koskeva päätöksenteko toteutetaan yhteisöä kuunnellen ja kunnioittaen yhteisökomiteamme kautta. Komiteamme toimii linkkinä, ja pitää huolta että toimintamme vastaa yhteisön odotuksia.

Suurempien ja merkittävimpien päätösten kohdalla, hyödynnämme yhteiskehittämisen työmenetelmiä ja kutsumme paikalle tiimiläisten lisäksi eri alojen ammattilaisia, yhteisön jäseniä, sekä alueen aktiiveja keskustelemaan ja pohtimaan haasteista ja mahdollisuuksista yhdessä.

MUUTTUVA MAAILMA

Maailma on osoittanut selvästi sen, että elämme jatkuvan muutoksen keskellä. Ilmastokriisi, pandemiavuodet, Ukrainan sota ja ilmastopakolaisuus ovat osoittaneet sen, että meidän on oltava jatkuvassa valmiudessa joustamaan muuttuvan maailman pyörteissä.

Pyrimme kehittämään omaa toimintaamme niin, että paitsi kestämme muuttuvan maailman aallokon, olemme myös valmiudessa toimia uuden edessä. Oli kyse sitten maailman laajuisesta pandemiasta tai ruokapulasta, me pyrimme siihen, että seisomme vankasti pystyssä heikompien puolella.

Lisäksi pyrimme kehittämään omaa toimintaamme niin, että kasvamme kohti moderninpaa organisaatiota. Eettiset kysymykset painavat mieltämme jatkuvasti ja pyrimme löytämään parempia tapoja toimia. Kun avuntarvitsijoina on heikommassa asemassa olevia perheitä sekä lapsia hienovaraisuus on tärkeää. Lisäksi kyläyhteisössä toimiessa on huomioitava kolonialismin jälkeiset valta-asetelmat ja white saviour asetelma.

Ei ole aina helppoa tai yksinkertaista määritellä, mikä on oikea tapa toimia, mutta yritämme parhaamme tehdäksemme joka päivä paremmin kuin eilen.

TIETO

Maailmassa on enemmän tietoa kuin koskaan aiemmin, ja uutta tutkimustietoa syntyy jatkuvasti. Me Home Street Home:lla haluamme auttaa yhteisöä saamaan luotettavaa tietoa käyttöönsä. Haluamme lisätä yhteisön tietoisuutta niin terveyden edistämisestä kuin kestävän kehityksen merkityksestä ja mahdollisuuksistakin.

Kaikessa toiminnassamme keräämme tietoa ja arvioimme projektien vaikuttavuutta. Pyrimme löytämään ja luomaan mittareita, joilla voimme mitata onnistumisia, haasteita ja vaikuttavuutta. Teemme yhteistyötä paikallisten viranomaisten kanssa ja jaamme tietoamme, havaintojamme ja löydöksiämme eteenpäin.

LUE LISÄÄ TYÖSTÄMME

Voit lukea lisää toiminnastamme klikkaamalla alla olevia vuosiraportteja. 

HOME STREET HOME RY
Kenya
HSH Center
Makongeni village
Kinondo location
Msambweni sub-county
Kwale county, Kenya
Viola Wallenius +254 798 068 223
Salim Abdalla +254 701 665718
Finland

Home Street Home ry
Koivutie 18
42300 Jämsänkoski
homestreethome@outlook.com
Viola Wallenius +358 400 857 305

VERKKOPANKKI LAHJOITUS

IBAN: FI07 4500 0010 0657 50 
Saaja: Home Street Home ry 
Viesti: Kerta- /kuukausilahjoitus 
*Valitsemasi summa* 
Rahankeräyslupa: RA/2021/1657 

MOBILEPAY LAHJOITUS
MobilePay numero: 10309
Kategoria: Lahjoitus TAI kategorisoitu lahjoituskohde
*Valitsemasi summa*
Rahankeräyslupa: RA/2021/1657