HSH Feeding Program

Home Street Home:n ensimmäinen virallinen projekti, HSH Feeding Program, alkoi pyöriä tammikuussa 2016. Projekti syntyi kun seurasimme sivusta Makongenin esikoulun toimintaa.

 

Kuulimme opettajilta paljon valitusta siitä, että lapset eivät jaksa keskittyä, he eivät jaksa olla tunneilla ja suurin osa lapsista on jatkuvasti sairaana vatsakipujen vuoksi.

Asiaa tarkasteltuamme kävi ilmi, että kyse ei ole sairastelusta – vaan nälästä.

Osa eskareista kävelee pitkän koulumatkan ja usein lapset lähtevät kotoa ilman aamupalaa. Pienelle, jopa kolme vuotiaalle, eskarille kävelymatka tyhjällä vatsalla on rankka koitos. Lisäksi yleisen köyhyyden vuoksi perheillä ei ole varaa tarjota kotona riittävän montaa ateriaa. Tästä johtuen monet esikoululaiset olivat selvästi aliravittuja.

 

Kehittelimme ongelmaan ratkaisun, joka nimettiin HSH Feeding program:iksi. Aloitimme tarjoamaan puuroa joka aamu esikoulun ensimmäisen tunnin jälkeen.

 

HSH Feeding Program

 

Jo parin kuukauden jälkeen muutos oli huomattava. Opettajat kertoivat että lapset ovat paljon aktiivisempia ja iloisempia. He jaksavat keskittyä, eikä kukaan ole enää valitellut vatsakipuja.

 

Projekti on pyörinyt jo yli 1,5 vuotta ja jokaikinen aamu kaikki esikoulun lapset ovat saaneet annoksen puuroa.

Projektin myötä esikouluun on tullut paljon uusia oppilaita. Vanhemmat laittavat lapsensa nyt helpommin eskariin, kun tietävät että siellä on puuroa tarjolla.

 

 

Tällä hetkellä tarjoamme puuron 250 esikoulu-ikäiselle.

Tavoitteemme on tulevaisuudessa kopioida projekti myös muihin alueen esikouluihin.