Kevään ja kesän 2020 aikana olemme Kalevala Korun rahoituksella rakentaneet ja perustaneet koulutuskeskuksen tytöille ja nuorille naisille. Kalevala Training Centerin myötä, pystymme kouluttamaan heikommassa asemassa olevia tyttöjä ja nuoria naisia. Keskus tarjoaa kolmea erilaista kurssia: tietotekniikan-, kampaamoalan ja ompelijan kurssin. Kurssit on suunnattu 16-25 vuotiaille kouluttamattomille tytöille. Sellaisille tytöille, jotka ovat joutuneet putoamaan peruskoulusta köyhyyden, teiniraskauden tai muun kriisin seurauksena tai sellaisille tytöille, jotka eivät ole koskaan päässeet aloittamaan koulua. Koulutuksen myötä, pystymme tarjoamaan tytöille ja heidän lapsilleen paremman tulevaisuuden.

Kaikki kurssit on järjestetty niin, että ne ovat osa Kenian virallista koulutusohjelmaa. Näin ollen, tytöt saavat virallisen tutkintotodistuksen osaamisestaan. Tavoitteenamme on pilotti vuoden aikana, eli maaliskuun 2021 loppuun mennessä, kouluttaa 95 nuorta ammattiin. Jatkossa tavoite on kouluttaa 190 tyttöä joka vuosi.

Keskus on osa HSH Rescue Center kokonaisuutta ja tulee myöhemmin tukemaan myös turvakodin toimintaa. Keskuksen avajaisseremonia järjestettiin 25.8.2020, jonka jälkeen ensimmäiset ryhmät aloittivat opintonsa. Projektia ja kurssien edistymistä voi seurata Home Street Home:n kanavien ja Kalevala Korun Instagramin sekä Facebookin kautta.

Lue lisää aiheesta projektin omalta sivulta.